مطالب مفید از سراسر وب

نظر

دوران بارداری برای هر بانویی یک دوران بسیار حیاتی است که باید هم از خود و هم از نوزادی که در درون خود رشد می‌دهد مراقبت های لازم را به جا بیاورد. ممکن است در دوران حاملگی بانوان دچار عارضه دندان درد شوند از بابت اینکه به دندانپزشک مراجعه کنند یا نه دچار سردرگمی شده باشند ما قصد داریم در این وبلاگ در خصوص اینکه آیا دندانپزشکی در دوران بارداری مضر است یا نه؟ مطالبی را بیان کنیم. با ما همراه باشید. 

دندانپزشکی در دوران بارداری

مراقبت‌های بهداشتی دهان به ویژه برای زنان باردار که مادر خواهند شد برای حفظ سلامتی خود و هم نوزاد بسیار حائز اهمیت است. بسیاری از زنان باردار به علت کمبود بهداشت دهان و دندان نیاز به انجام اعمال دندانپزشکی در دوران بارداری دارند.

اکثر دندانپزشکان تمایلی به درمان دندان‌های خانم‌های باردار به علت عدم اطمینان در مورد اثرات درمان بر روی مادر و جنین ندارند. علاوه بر این، بسیاری از زنان باردار اهمیت مراجعه به دندانپزشکان برای دریافت مراقبت‌های بهداشت دهان و دندان را در دوران پس از زایمان نادیده می‌گیرند.

تغییرات در محیط دهان با مصرف مواد غذایی در دوران بارداری می‌تواند باعث بروز پوسیدگی دندان‌ها شده و همچنین میزان بروز پره‌اکلامپسی، زایمان زودرس و وزن کم نوزاد را افزایش می‌دهد. بنابراین، لازم است که بهداشت دهان در طول حاملگی به درستی مدیریت شده و در صورت لزوم به درمان اقدام کنید.

چرا در دوران بارداری مراقبت های دندانی مهم است؟

چرا در دوران بارداری مراقبت های دندانی مهم است؟

تغییرات هورمونی بارداری و برخی داروها می‌توانند خطر بیماری پریودنتال و خشکی دهان را افزایش دهند، بنابراین توصیه می‌کنیم که زنان باردار در طول مدت بارداری روزانه 2 بار مسواک بزنند. این ممکن است به نظر زیاد باشد، اما می‌تواند باعث از بین رفتن حفره‌های دندانی شده و خطر سکته قلبی را کاهش دهد.

استفراغ مربوط به بیماری شدید صبحگاهی (ویار)، می‌تواند سبب فرسایش دندان‌ها شود. همچنین ترشح برخی هورمون‌ها در دوران بارداری باعث بروز انواع غده‌های لثه‌ای، خونریزی لثه‌ها و … شده که موجب اذیت شدن زن باردار خواهد شد ولی جای نگرانی نیست.

علاوه بر این، دندان‌های کودک در طول ماه‌های سوم تا ششم بارداری شروع به رشد می‌کنند. مهم است که زنان باردار رژیم‌های غذایی و رسیدگی به بهداشت دهان خود را برای تامین زمینه لازم برای رشد دندان‌های سالم در نوزادان خود کنترل کنند. عدم رعایت بهداشت دهان سبب بروز برخی بیماری‌ها در زنان حامله می‌گردد که به طبع بر روی نوزاد، هم در دوران بارداری و هم در زندگی آینده تاثیر خواهد داشت.

برای مثال این بیماری‌ها ممکن است در مادر بروز پیدا کرده و وی را مجبور به انجام اعمال دندانپزشکی در دوران بارداری کند:

1. ژنژیویت دوران بارداری:

ژنژیویت یا التهاب لثه به حالتی گفته می‌شود که در آن پلاک‌های دندانی در خط لثه تجمع پیدا می‌کنند. این امر باعث تحریک لثه و حساس شدن آن شده که گاهی خونریزی هم پیدا می‌کند. اگر این پلاک‌ها را هر روز با مسواک یا نخ دندان پاک نکنید به مرور سفت‌تر شده و ماده‌ای غیرقابل برداشت به نام جرم (رسوب دندانی) ایجاد می‌کند. در صورتی که پلاک و جرم به زیر خط لثه گسترش پیدا کند، بیماری مزمن خواهد شد.

2. افزایش ریزش دندان‌‌ها در دوران بارداری:

زنان باردار بیشتر در معرض پوسیدگی دندان قرار دارند. بیماری صبحگاهی(ویار) باعث آزاد شدن مقدار زیادی اسید در دهان فرد باردار می‌گردد که بر روی مینای دندان اثر گذاشته و سبب از بین رفتن تدریجی آن می‌شود. برای جلوگیری از ریزش دندان‌ها و همچنین حفظ مینای دندان بهتر است روزانه دو بار به مسواک زدن با خمیر دندان فلورایددار اقدام کنید.

3. تومورهای بارداری لثه در زمان حاملگی:

بعضی از مواقع بر روی لثه‌های زنان باردار تومورهایی ایجاد می‌گردند. این تومورها که اغلب از سه ماهه دوم بارداری ایجاد می‌شوند شکلی تمشک مانند و حالتی بسیار متورم داشته که حین مسواک‌زدن یا نخ دندان کشیدن خونریزی می‌کنند. البته باید بگوییم که این عارضه بعد از زایمان به طور طبیعی از بین خواهند رفت ولی برای اطمینان خاطر بیشتر می‌توانید به پزشک مراجعه کنید.

 

اگر دوست داشتید می توانید صورت کامل مقاله را از لینک زیر مطالعه کنید.

منبع : https://suratiha.com/%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%be%d8%b2%d8%b4%da%a9%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%af%d9%88%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c/